Klachten en Retourneren


Klachten en retourneren

De foto's van de garens en/of andere items zijn zoveel mogelijk bij daglicht gemaakt en ik doe mijn uiterste best om de kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven. Echter kunnen door verschillende beeldschermen en verschillende instellingen de kleuren anders worden weergeven dan ze in werkelijkheid zijn.


Elke bestelling die wordt geplaatst, wordt met zorg door mij ingepakt en verzonden. Het kan echter voorkomen dat je toch niet tevreden bent. Het is geen probleem om je product te retourneren. Je hoeft mij niet te laten weten waarom je niet tevreden bent, maar ik ben natuurlijk wel benieuwd naar de reden, zodat ik hier in de toekomst misschien een verbetering in kan aanbrengen.


Stappenplan retourneren:

1. Controleer eerst of jouw retour aan de voorwaarden voldoet:

- Het artikel dient ongebruikt, compleet, onbeschadigd, reukloos (parfum, rook, dierenharen etc) als een streng voorzien van de originele wikkel.

- Het artikel dient in de originele verpakking van het artikel retour te worden gezonden.

- Ook heb je het ontvangstbewijs of het bewijs van aankoop nodig.


2. Stuur een mail naar info@vmcjknitwear.nl om mij op de hoogte te stellen met vermelding van je volledige naam, adresgegevens, ordernummer en het desbetreffende rekeningnummer waar het bedrag op teruggestort dient te worden. Het artikel dient dan binnen de zichttermijn van 14 dagen te worden geretourneerd. De zichttermijn gaat in nadat je de bestelling hebt ontvangen.


3. Verpak de artikelen weer in de orginele verpakking.

4. Schrijf het retouradres op de verpakking:
VMCJKnitwear

Hoornbruglaan 78

2281 AX  RIJSWIJK

5. Frankeer het pakket en breng het binnen 3 dagen na melding naar een DHL of PostNL servicepunt.
De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening.

Indien de retourzending ongefrankeerd of onvoldoende gefrankeerd wordt ontvangen door VMCJKnitwear, dan zullen deze kosten in mindering worden gebracht op het aankoopbedrag.

6. Na ontvangst en goedkeuring van de retourzending, wordt het aankoopbedrag excl. de betaalde verzendkosten binnen 14 dagen op je bankrekening teruggestort.


Retourzendingen die niet voldoen aan 1 van de bovenstaande voorwaarden, worden niet in behandeling genomen. 


Retourzending:
Je bent verantwoordelijk voor het betalen van je eigen verzendkosten voor het retourneren van het item. Verzendkosten worden niet gerestitueerd. Ik raad je aan te kiezen voor retourzendingen die worden gevolgd en bewaar dit voor jezelf. Het risico bij het kiezen van onverzekerde en/of niet traceerbare verzending is voor de klant.


Uitzonderingen van retour:

  • Handgemaakte artikelen (zoals handgeverfde wol) kunnen alleen geretourneerd worden, als er sprake is van productiefouten. Kleine onvolkomenheden zoals een knoopje in het garen, of een niet geheel egaal geverfd product en/of kleurverschillen, zijn het gevolg van handwerk en zijn daarom geen productiefouten. 
  • Handgemaakte artikelen (o.a. steekmarkeerders, spelden met steekmarkeerders, handgemaakte polymer steekmarkeerders) zijn uitgesloten van retour.
  • Uitverkoopartikelen / afgeprijsde artikelen (sale).
  • Artikelen aangeboden op een (handwerk/brei) beurs/fair zijn uitgesloten van retour. Dit zijn artikelen met vaak een aangepaste (tijdelijke)prijs.
  • Producten die speciaal voor jou gemaakt zijn kunnen niet retour gestuurd worden. Denk dan bijvoorbeeld aan strengen die op jouw verzoek zijn geverfd.
  • Patronen mogen vanwege het copyright niet retourgezonden worden, dit geldt zowel voor papieren en /of digitale patronen.