Type garens & dye

Merino Sockyarn en kits

4 ply, 425m (kits zijn 5/10 x 20 gr (85m per strengetje)

75% superwash Merino, 25% nylon

mulesing free South American Merino

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Alpaca Sockyarn (handgedraaid)

4 ply,  ca. 170m per 50 gr. Totaal set ca 340m (voldoende voor sokken tot maat 44)

45% Alpaca, 30% Polyamide, 25% wol

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Fluffy Kid Silk Lace

brushed singles, single ply, 50gr 420m

72% Fine Kid Mohair, 28% silk


Merino Sockyarn Alpaca

4 ply, ca 400m, 60% superwash Merino, 20% Superfine Alpaca, 20% nylon, mulesing free 


Merino Sockyarn Sock (en miniskeins)

4 ply, 400m (100gr) 80m (20gr), 75% superwash Merino, 25% nylon (27 microns voor de extra lange levensduur en slijtvaste projecten zoals wanten en sokken) ( mulesing free South American Merino, naalddikte : sokken :2,5 - 3 mm , shawls etc: 3,5 - 4 mm 

Merino Zebra

80% Superwash Merino, 20% Nylon 100g, 366m, Perfect for socks, 2ply construction, mulesingfree

Merino High Twist Sockyarn

2 ply, 425m

75% superwash Merino, 25% nylon

mulesing free South American Merino

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Standard Sockyarn (handgedraaid)

4 ply,  ca. 210m per 50 gr. Totaal set ca 420m (voldoende voor sokken tot maat 44)

75% superwash New wool (scheerwol), 25% Polyamide

Naalddikte: sokken 2,5 - 3mm, shawls etc.: 3,5 - 4mm

Merino Sockyarn DK

4 ply, 225m 

75% superwash Merino, 25% nylon

mulesing free South American Merino

Merino Sockyarn Alpaca

2ply, ca 366m, 80% superwash Merino, 20% nylon, mulesing free 


Merino Sockyarn De Luxe (miniskeins)

De Luxe sockyarn 72m, 2 ply, 1 x 20 gr high twist, 85% Superwash Extrafine Merino (19.5 micron) 15% Nylon Yarn (2/7.2Nm), mulesing free South American Merino, naalddikte : sokken :2,5 - 3 mm , shawls etc: 3,5 - 4 mm

Losse mini's 

Losse mini's Sockyarn.  Er is geen vaste collectie mini's of vaste kleuren. Ik verf elke keer iets anders. Houd hier dus rekening mee! 


Bij aankoop van meerdere mini's van dezelfde kleur wordt er op gelet dat deze zoveel mogelijk op elkaar lijken. Door de eigenschappen van handgeverfde garens is geen streng hetzelfde! Ook strengen uit hetzelfde verfbad zijn anders in patroon en/of kleurpakking! Ook kan het zijn dat er stukjes wit of licht gekleurd zijn onder de verbindingstouwtjes vanuit de fabriek. Dit komt omdat de fabriekstouwtjes vrij strak om de strengetjes zijn geknoopt. Ik probeer de draadjes wel iets losser te krijgen maar bij minis blijft het erg moeilijk om dit te voorkomen!


Ik adviseer je daarom om strengen af te wisselen tijdens het breien of haken. Elke handgeverfde mini is dus uniek!


Het blijft natuurlijk altijd moeilijk om kleuren uit te zoeken. Kom je er niet uit? Je kan eventueel een berichtje via instagram of via het contactformulier een bericht verzenden, dan kan ik je altijd proberen een advies te geven zodat jij je keuze kan maken.

 

Advies voor handgeverfde wol:

  • Bij het werken met handgeverfde garens, kan je het beste, bij het werken met meerdere strengen, afwisselend met twee strengen breien. Dat wil zeggen: 2 a 3 rijen met de ene streng en daarna 2 a 3 rijen met de andere streng. Dit ter voorkoming van grote kleurverschillen in je breiwerk. Door het afwisselen van de strengen krijg je geen of nauwelijks kleurverschillen en heb je mooi verloop. Bij handgeverfde garens is namelijk geen enkele streng hetzelfde van kleur.  
  • Door de eigenschappen van handgeverfde garens is geen streng hetzelfde! Ook strengen uit hetzelfde verfbad zijn anders in patroon en/of kleurpakking. Ook kan het zijn dat er stukjes wit of licht gekleurd zijn onder de verbindingstouwtjes vanuit de fabriek. Ik adviseer je daarom om strengen af te wisselen tijdens het breien of haken. Elke handgeverfde mini is dus uniek!

  • Wasvoorschrift: Alpaca wol en fluffy Kid Silk Mohair Lace : uitsluitend koud tot lauwwarm handwas! 
  • Wasvoorschrift Merino: het garen is superwash behandeld, dus kan in de machine worden gewassen tot 30 graden Celsius. Echter, om een langer mooi en kleurhelder resultaat te behouden, is het raadzaam altijd met de hand te wassen, in een koud tot lauw warm sopje met een speciaal wasmiddel. Laat je project plat drogen. Diepe kleuren kunnen de eerste wasbeurt een beetje afgeven.
  • Nadat ik de garens geverfd heb, was ik ze, maar toch kan het soms voorkomen dat ze nog een beetje afgeven, Dit heet bloeden. Dit is normaal. Ik raad je aan om je project apart te wassen.


Let op:

Kleuren kunnen in het echt anders overkomen, dat varieert per camera en beeldscherm. Ik doe mijn uiterste best om de kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven, maak allle foto's met een normale fotocamera in daglicht, maar door verschillen in beeldschermen en instellingen, kunnen de kleuren anders worden weergegeven dan ze in werkelijkheid zijn, en echt waar, mijn conclusie is dat alle wolletjes altijd het mooiste zijn in het echt! Ik maak ook liever geen gebruik van gemanipuleerde witte achtergronden omdat dit een vertekend beeld kan geven t.o.v. de werkelijkheid.  Verder verf ik mijn wol in een rookvrij huis.


De Superwash Merino komt uit Argentinië, Uruguay en Europa en is afkomstig van vele boerderijen van verschillende groottes, van kleinere tot grotere boerderijen, ook hier worden de fleeces vaak bij kleine boeren verzameld en vervolgens op grotere schaal verwerkt en is mulesing free!Acid Dyes

Ik verf mijn garen met acid dyes, dit is een zure verf, die ik o.a. uit de USA importeer.  Deze verfstoffen zijn daarmee duurder maar deze verfstofpoeders zijn intens en super krachtig. Ze geven mooie heldere kleuren die ook na verloop van tijd mooi blijven. Mijn advies is om je mooie project met de hand te wassen.

Hieronder kan je meteen naar de getoonde items gaan in de webshop. In de shop staat er uiternaard nog veel meer!