TYPE GARENS & DYE

Heb jij ook zo'n bewondering voor die prachtige, levendige kleuren in handgeverfde garens? Ik wel! Daarom importeer ik speciaal acid dyes uit de Verenigde Staten voor mijn eigen garens. Deze verfpoeders zijn misschien wat duurder, maar de intense en krachtige kleuren zijn het absoluut waard. Ik ben er trots op dat ik alleen de beste kwaliteit verfstoffen gebruik. Zo weet jij zeker dat de kleuren van jouw project niet alleen nu, maar ook na verloop van tijd nog steeds schitteren. En omdat ik zo overtuigd ben van de kwaliteit, raad ik altijd aan om je creatie met de hand te wassen. Zo geniet je extra lang van je unieke, zelfgemaakte meesterwerk.


Dus, ben je klaar om jouw volgende project te beginnen met garens die net zo uniek en speciaal zijn als jij? Laat je inspireren door mijn handgeverfde garens en ontdek de eindeloze mogelijkheden. Ik kan niet wachten om te zien wat voor prachtige dingen jij gaat maken!

LOSSE MINI'S

SOCKYARN

Ik hou ervan om steeds weer nieuwe kleurencombinaties en patronen te creëren, waardoor elke collectie een verrassing is. Als je meerdere mini's in dezelfde kleur bestelt, zorg ik er voor dat ze zo goed mogelijk bij elkaar passen. Maar onthoud: door de aard van handgeverfde garens is geen enkele streng identiek. Zelfs strengen uit hetzelfde verfbad kunnen variëren in patroon en kleurintensiteit. Dat maakt jouw project juist zo speciaal en uniek! Mijn tip? Wissel de strengen af tijdens het breien of haken voor een prachtig, gevarieerd resultaat.


Ik begrijp dat het kiezen van de perfecte kleuren overweldigend kan zijn. Maar geen zorgen! Ik sta altijd voor je klaar met persoonlijk advies. Stuur me gewoon een berichtje via Instagram of het contactformulier en ik help je graag bij het maken van de juiste keuze.

WEERGAVE PRODUCT

Werken met handgeverfde garens is een ware kunst, en kleuren op foto's kunnen soms afwijken van de werkelijkheid, afhankelijk van de camera en het beeldscherm waarop je ze bekijkt. Ik doe mijn uiterste best om de kleuren zo natuurgetrouw mogelijk vast te leggen door alle foto's te maken met een normale camera bij daglicht. Toch kunnen de kleuren op jouw scherm anders overkomen dan ze in het echt zijn. Geloof me, mijn wolletjes zijn altijd het allermooist wanneer je ze in het echt ziet! Ik gebruik bewust geen gemanipuleerde witte achtergronden, omdat dit een vertekend beeld kan geven ten opzichte van de realiteit. 

WOL

De Superwash Merino die ik gebruik, is afkomstig uit Argentinië, Uruguay en Europa. Deze wol komt van verschillende boerderijen, variërend in grootte. Vaak worden de vachten verzameld bij kleine boeren en vervolgens op grotere schaal verwerkt. Je kunt er zeker van zijn dat alle Merino wol die ik gebruik mulesing-vrij is.

WASVOORSCHIFT

Om ervoor te zorgen dat jouw creaties van Alpaca Wol en Fluffy Kid Silk Mohair Lace er op hun best blijven uitzien, is het essentieel om ze met de juiste zorg te behandelen. Ik raad ten zeerste aan om deze garens uitsluitend met de hand te wassen in koud tot lauwwarm water. Zo behoud je de kwaliteit en schoonheid van deze delicate vezels. Voor projecten gemaakt met Merino Garen heb je iets meer flexibiliteit. Deze garen heeft namelijk een superwash behandeling ondergaan, waardoor het in de wasmachine gewassen kan worden op maximaal 30 graden Celsius. Toch adviseer ik, voor het behoud van de levendige kleuren en een langdurig mooi resultaat, om ook Merino met de hand te wassen. Gebruik hiervoor koud tot lauwwarm water en een speciaal wolwasmiddel. Laat je project vervolgens plat drogen om de vorm en structuur te behouden.


Houd er rekening mee dat diepe kleuren tijdens de eerste wasbeurt een beetje kunnen afgeven. Dit is volkomen normaal en zal de schoonheid van je creatie niet aantasten. Met deze eenvoudige wasvoorschriften blijven jouw handgemaakte meesterwerken er prachtig uitzien, was na was.