Magic mini balls (50gr)


Verras jezelf met een heerlijk kant en klaar magical mini pakketje handgeverfde sokkenwol! Bij aankoop van meer setjes probeer ik zoveel mogelijk verschillende setjes aan je toe te zenden maar het kan voorkomen dat er een dubbel balletje bij zit.

De handgeverfde sokkenwolletjes heb ik al voor jou al tot balletjes (en heel heel soms tot cakes) gedraaid. Het tijdrovende klusje is voor jou dus al gedaan zodat jij meteen aan de slag kan. Perfect voor bijvoorbeeld als onderdeel van jouw eigen unieke, kleurrijke happy magic scrappy socks, deken of ander leuk project! De handgeverfde wolletjes kunnen bestaan uit een mix van merino, high twist merino, alpaca sockyarn en verschillende kleuren (tonals, semi solids en/of mixed colors) en komen allemaal rechtstreeks uit mijn webshop en sommige mini balls zijn er speciaal voor geverfd en dus niet getoond in de webshop! De kleuren worden continue aangevuld en uitgebreid.


De afzonderlijke balletjes variëren in gewicht (2-22g) maar sowieso altijd met een minimum totaalgewicht van 50g.


De samenstelling van alle wolletjes is als volgt:

  • Merino sockyarn: 75% superwash Merino, 25% nylon
  • alpaca sockyarn: 45% Alpaca, 30% Polyamide, 25% Wol
  • standard sockyarn: 75% New Wool, 25% polyamide


Omdat er ook alpaca sockyarnies tussen zitten, adviseer ik je uitdrukkelijk je project met de hand te wassen!


Magic mini balls Commercial brands (50gr)

Een variant op bovenstaande Magic mini balls. Deze mini balls draai ik speciaal met de hand tot balletjes van nieuwe, ongebruikte (speciaal ingekochte) sokkenwol. 


Scrap Goodness

Scrap Goodness, de variant op de magic miniballs. Met deze kleine ware mini mini mini strengetjes kan je alle kanten uit! Ik noem het "scrap"omdat het geen mini's betreft van 20 gram afzonderlijk maar ik draai deze zogenaamde "scraps" zelf met de hand van alle (on)zichtbare wolletjes uit de webshop (ik breek hiervoor minis aan of maak ze van de reeds gedraaide magic balls of van handgedraaide strengetjes die nog in de webshop komen en ik verf er ook echt speciaal voor!). De mini "scraps" wisselen onderling van lengte en gewicht. Dat maakt het dus zo leuk!


Met "scraps" kan je echt alle kanten uit. Denk aan het toebrengen van details in je sokken, mutsen, wanten, gebruik ze in een granny square en restjes deken, maak er kleine pompoms van, maak zelf een scrap yarn cake (geniaal idee toch), gebruik ze in handwarmers... kortom, er zijn zoveel leuke mogelijkheden! Je bent creatief dus laat je gedachten de vrije loop.

Totaalgewicht ca. 50g en soms iets meer!


Merino sockyarn: 75% superwash Merino, 25% nylon
alpaca sockyarn: 45% Alpaca, 30% Polyamide, 25% Wol

standard sockyarn: 75% superwash scheerwol, 25% polyamide


naalddikte : sokken :2,5 - 3 mm , shawls etc: 3,5 - 4 mm. Omdat er ook alpaca sockyarnies tussen zitten, adviseer ik je uitdrukkelijk je project met de hand te wassen!


Scrap Goodness commercial brands

Een variant op bovenstaande Scrap Goodness. Deze mini's draai ik speciaal met de hand van nieuwe, ongebruikte (speciaal ingekochte) sokkenwol en ook deze mini's wisselen onderling van lengte en gewicht.